A-Z Studenten Pedagogiek

STAP-budget: persoonlijk ontwikkelbudget

Per 1 januari 2022 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar van de belasting. In plaats daarvan is de subsidieregeling STAP-budget gekomen.

STAP staat voor Stimulans Arbeidsmarkt Positie. De regeling is bedoeld voor werkenden en werkzoekenden vanaf 18 jaar. Uitgezonderd zijn mensen die nog aanspraak kunnen maken op studiefinanciering of die in het bezit zijn van een studievoucher. Het STAP-budget is een persoonlijk budget van maximaal € 1.000 euro per jaar inclusief btw voor het volgen van een opleiding, training, cursus, deeltijd of duale-opleiding.

Ben jij al gestart met je studie?

Studenten die al gestart zijn met een meerjarige opleiding, komen helaas niet in aanmerking voor een STAP-budget. Deze informatie kun je vinden op de website van het Ministerie van Sociale Zaken in de folder Vraag & Antwoord Subsidieregeling STAP-budget (laatste pagina boven het kopje Betaling).

Ga je nog starten met een nieuwe studie bij de HvA?

Denk je erover nog een nieuwe opleiding, training, cursus, deeltijd of duale-opleiding te gaan volgen bij de HvA? Lees meer over de STAP-subsidie regeling voor jouw studie op HvA.nl/stap .

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op, we denken graag met je mee!

Telefoon: 020 595 1401 (werkdagen 08.30 tot 17:30 uur)
Whatsapp: 06 2853 3546
Formulier: Stel een vraag

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 14 juni 2022