A-Z Studenten Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Internationalisering MWD

Studeren of stagelopen in het buitenland is een manier om je horizon te verbreden. Je doet nieuwe inzichten op binnen je vakgebied, je ontmoet interessante mensen binnen een andere cultuur en je leert een vreemde taal.

Door de Nederlandse praktijk te vergelijken met het sociaal werk in het buitenland, leer je kritischer te kijken naar het sociaal werk als beroep. Dit is van belang omdat door het wegvallen van de Europese binnengrenzen, de toenemende globalisering en migratieprocessen binnen Europa, een internationale aanpak een ‘must’ is binnen het sociaal werk.

Er zijn diverse mogelijkheden binnen MWD om naar het buitenland te gaan die op deze pagina nader worden toegelicht. Voor een eerste indruk: bekijk het filmpje hieronder.

Bekijk de film over internationalisering binnen MWD

In het tweede jaar heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een studiereis als keuzevak. Een studiereis duurt meestal een week en je krijgt er 3 studiepunten voor.

Lees meer

Een stage in het buitenland is een goede manier om verder te kijken naar alleen de Nederlandse grenzen en de Nederlandse manier van werken. Als je stage wilt lopen in het buitenland zijn er een aantal regels waar je rekening mee moet houden.

Lees meer

In het vierde jaar kan je regulier onderwijs volgen bij een partnerhogeschool in Europa. Daarvoor is kennis van de taal van het land vereist. Denk bijvoorbeeld aan een semester onderwijs volgen in jaar 2 bij één van onze partneropleidingen in Vlaanderen.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 26 november 2018