A-Z Studenten Master Leraar Frans
S.D. van Zal (Stefanie)
OnderzoekerStefanie van Zal werkt als onderzoeker voor het lectoraat Langdurige Zorg en Ondersteuning (LZO) van Rick Kwekkeboom. Hiervoor heeft ze Social Policy (sociologie) gestudeerd aan de Graduate School of Social Sciences (uva). Na enige tijd als trajectbegeleider te hebben gewerkt in de psychiatrie en verslavingszorg heeft ze de overstap gemaakt naar onderzoek. Momenteel is ze verantwoordelijk voor verschillende onderzoeken rondom het thema sociale inclusie van mensen met verschillende soorten beperkingen.
Afgeronde onderzoeken
- Theoretische verkenning ‘inclusie door kunst’ over het ontwikkelen van kunstzinnig talent middels toegankelijke kunsteducatie aan mensen met beperkingen en het werken aan waardering van het kunstzinnig talent van deze doelgroepen.
- Ik zie ik zie wat ik niet zag: Een onderzoek naar verbetering in de omgang met klanten met een niet zichtbare beperking middels een e-learning bij de diensten van Gemeente Amsterdam.
- Theoretische verkenning 'Een toegankelijke wereld voor mensen met verschillende beperkingen'. Uitgegeven door ZonMw in een essaybundel van jonge disability studies wetenschappers.
- Longitudinaal onderzoek 'Welzijn designed for all' voor de gemeente Amsterdam. Dit onderzoek gaat over het verbeteren van de toegankelijkheid van algemene welzijnsinstellingen voor mensen met verschillende beperkingen
Lopende onderzoeken
- Buurtgerichte interventies voor inclusie van mensen met beperkingen (gefinancierd door Raak publiek).
- (H)erkenning van talent: werkzame elementen van interventies gericht op het ontwikkelen en overbrengen van kunstzinnig talent van mensen met beperkingen. Nog in zoektocht naar financiering.
-
Methodological development, innovation and capacity building in social work research, Your Journey
Abu Ghazaleh, N., Schoorl, R. J., & van Zal, S. D. (2023). Methodological development, innovation and capacity building in social work research, Your Journey. In Wat mij helpt: jongeren in kwetsbare posities aan het woord over helpende factoren
-
Inclusief outsider
van Zal, S. (2022). Inclusief outsider. In T. Lenz (Ed.), Almanak voor radicale verbeelding: Explorerend onderzoek naar sociale kunstpraktijken (pp. 158-167). Graphic Rituals.
-
Een steuntje in de buurt
van Zal, S., van Schravendijk, M., Willems, A., & Kwekkeboom, R. (2022). Een steuntje in de buurt: Werkzame elementen van buurtgerichte interventies voor inclusie van mensen met beperkingen. Hogeschool van Amsterdam, Lectoraat Langdurige Zorg en Ondersteuning.
-
"En toen zat ik thuis"
Albers, C., Christiani, A., Kwekkeboom, R., van Schravendijk, M., Willems, P., & van Zal, S. (2021). "En toen zat ik thuis": Ervaringen van mensen met (niet zichtbare) beperkingen tijdens de Coronamaatregelen. (1.0 ed.) Hogeschool van Amsterdam, Lectoraat Langdurige Zorg en Ondersteuning.
-
Mensen met licht verstandelijke beperkingen
van Schravendijk, M., Willems, P., Albers, C., Christiani, A., Kwekkeboom, R., & van Zal, S. (2020). Mensen met licht verstandelijke beperkingen. In D. de Vries, & J. Pols (Eds.), Effecten van sociale afstand op kwetsbare groepen in Nederland (pp. 33-38). Universiteit van Amsterdam.
-
Van incidenteel naar structureel
van Zal, S., Tempelman, D., & Kwekkeboom, R. (2020). Van incidenteel naar structureel: Toegankelijk onderwijs voor studenten met een functiebeperking of een zorgverantwoordelijkheid: Een onderzoeksrapport over de ervaringen, wensen en mogelijkheden ten aanzien van het verbeteren van de toegankelijkheid van het onderwijs aan de HvA. (1.0 ed.) Hogeschool van Amsterdam, Lectoraat Langdurige Zorg en Ondersteuning / AKMI / FMR.
-
Working with Experience Experts in Research
van Zal, S., & van Schravendijk, M. (2019). Working with Experience Experts in Research: Neighborhood network interventions for social inclusion of people with disabilities. Poster session presented at International conference of Sociology and social work, Porto, Portugal.
-
Ik zie ik zie wat ik niet zag
van Zal, S., & Kwekkeboom, R. (2018). Ik zie ik zie wat ik niet zag: een onderzoek naar ervaringen en toepasbaarheid E-learningsmodule mensen met niet zichtbare beperkingen. Hogeschool van Amsterdam, Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie.
-
Community care and the care transition in the Netherlands
Kelders, Y., ten Hoeve, S., Kwekkeboom, R., Schmale, L., Wittenberg, Y., & van Zal, S. (2016). Community care and the care transition in the Netherlands. Journal of Social Intervention: Theory and Practice, 25(4), 27-40. https://doi.org/10.18352/jsi.488
-
Inclusie door kunst
van Zal, S., & Kwekkeboom, R. (2016). Inclusie door kunst. Cultuur+Educatie, 16(45), 78-90.
-
Welzijn ‘designed for all’
van Zal, S. D., & Kwekkeboom, M. H. (2013). Welzijn ‘designed for all’: toegankelijk welzijn voor mensen met beperkingen. Hogeschool van Amsterdam, Lectoraat Community Care.
-
Een toegankelijke wereld voor mensen met beperkingen.
van Zal, S. (2012). Een toegankelijke wereld voor mensen met beperkingen. In J. Jansen, & T. Dobbelaar (Eds.), Kijk anders, zie meer: tien jonge wetenschappers over disability studies (pp. 18-31). (ONBEKEND). ZonMw.