A-Z Studenten Master Leraar Frans
Anna Custers is sinds april 2022 lector Armoede Interventies. Anna is econoom en werkte de afgelopen jaren voor de Wereldbank in onder andere Washington D.C. en Afghanistan. Daar hield ze zich bezig met het verbeteren van belastingsystemen, en deed ze onderzoek naar belastingmoraal en het vertrouwen van burgers in hun overheid. Ze promoveerde aan de Universiteit van Oxford op een onderzoek over schuldenproblematiek in achterstandswijken in Londen.
Daarvoor werkte Anna bij het Jameel Poverty Action Lab in Parijs en India, waar ze zich specialiseerde in randomized controlled trials. Ze heeft een Msc in Development Studies van de London School of Economics en studeerde International Economics aan de Universiteit van Maastricht.
Anna’s werk richt zich op het beter begrijpen van armoede en schuldenproblematiek in allerlei verschijningsvormen. Een derde van de Nederlandse huishoudens heeft structureel moeite met rondkomen en ongeveer 8 procent heeft problematische schulden. De grote vraag is hoe dat kan in een welvarend land als Nederland en vooral: wat kan er worden gedaan om dit probleem te verkleinen? Samen met haar lectoraat onderzoekt Anna welk soort interventies op het gebied van armoede wel en niet effectief zijn voor welke burgers. Een praktijkbenadering, onderzocht en ontwikkeld samen met professionals uit de dienstverlening en mensen die zelf armoede ervaren, staat daarbij centraal.
Naast haar rol als lector is Anna ook programmaleider Armoede en bestaanszekerheid bij het Centre of Expertise Urban Education over bestaanszekerheid van gezinnen.
- Buurtgerichte armoedeaanpak Amsterdam West
- Zicht op huishoudboekjes
- Amsterdamse Familie School
- Cliënten in bewind
- Onderzoek Samen Sterker Tegen Armoede
- Effectieve interventies om geldzorgen te voorkomen en vroeg aan te pakken
- Wie innoveert het sociale zekerheidsstelsel?
- Financiële dienstverlening; toen, nu en straks
- Naar de letter van de stad
- PREVENT Integrale wijkgerichte preventie
- Gezin en geld
- Vindplaatsen verborgen armen
- Amsterdamse Familie School Onderzoek