Hogeschool van Amsterdam

A-Z Studenten Master Leraar Engels

Haal meer uit je opleiding

Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Wil je nog meer halen uit je studie? Dan biedt de ALO verschillende mogelijkheden: deelnemen aan het schakelprogramma met de Vrije Universiteit, werkplekleren (stage) in het buitenland of het volgen van een of meerdere Honours Modules.

Student: Fleur - ALO

Ik word hier in Suriname ontzettend uitgedaagd om creatief les te geven door de beperkte faciliteiten op de school. Ik vind het echt tof om er iets van te maken.

Lees verder

Schakelprogramma Vrije Universiteit (VU)

De ALO biedt samen met de Vrije Universiteit (VU) een speciaal mastertraject (versnelde route) aan: het schakelprogramma. Je volgt dan vanaf het tweede jaar van de ALO al modules bij de VU. Heb je het schakelprogramma succesvol afgerond? Dan kun je na de ALO in één tot anderhalf jaar de master Bewegingswetenschappen halen bij de VU.

Werkplekleren of studie buitenland

Wil je studeren of werkplekleren in het buitenland? Dat kan bij de ALO. Een periode in het buitenland verrijkt zowel je studie als jou als persoon. Je leert een andere taal en cultuur, wordt zelfstandiger, flexibeler en doet nieuwe ervaringen op.

De ALO biedt zowel binnen als buiten Europa verschillende mogelijkheden aan voor een internationale stage of studie. De afgelopen jaren gingen studenten bijvoorbeeld naar Finland, Curaçao, Suriname en Zuid-Afrika. Ga je studeren in het buitenland? Dan maak je kennis met een ander onderwijssysteem en een andere sportcultuur. Bij een werkplekleren in Suriname moet je met beperkte middelen een boeiende en leerzame les voorbereiden.

Werkplekleren Suriname

Jaarlijks reist een groep ALO-studenten af naar Suriname voor een bijzondere stage. Een unieke ervaring voor hen én voor de kinderen en jongeren die zij daar begeleiden. Vijf maanden lang lopen ze stage bij sportontwikkelingsorganisaties, het speciaal onderwijs of zelfs in de gevangenis. Uitdagingen genoeg: beperkte middelen en materialen, taalbarrières in de binnenlanden en binnen één klas grote verschillen tussen kinderen met een beperking. Lees de verhalen van deze ALO-studenten .

Honours Modules

Meer uit jezelf halen tijdens je opleiding? De ALO biedt vijf uitdagende Honours Modules voor talentvolle en gemotiveerde tweedejaarsstudenten. Je volgt één of meerdere modules over uiteenlopende onderwerpen naast je reguliere studieprogramma en betaalt geen extra collegegeld.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 29 oktober 2021