A-Z Studenten Leraar Horeca en Voeding

Topsportcoördinator faculteit Maatschappij en Recht

Hyun Visser

Ik ben Hyun Visser en topsportcoördinator van de faculteit Maatschappij en Recht. Nadat ik zelf de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening had afgerond, werk ik sinds 2013 bij die opleiding Social Work als docent en studentbegeleider.

Als kind was ik altijd met voetbal bezig. Uiteindelijk heb ik op hoofdklasse niveau amateurvoetbal gespeeld bij VVSB. Daarna was ik voetbaltrainer bij de jeugdopleiding. Door mijn maatschappelijke interesses heb ik daarna een stichting opgericht in Indonesië (COP Indonesië). Hierbij doen studenten licht ontwikkelingswerk in de binnenlanden van Indonesië. Ook hier zie ik elke keer weer hoe sport een middel kan zijn om verbinding te maken met elkaar.

Sport zorgt ervoor dat mensen makkelijker contact maken, leren samenwerken en omgaan met hiërarchie en discipline. Tegenwoordig doe ik zelf voor sport aan fitness en kickboksen.

Sport quote

"Uiteindelijk is het de extra moeite die de winnaar van de nummer 2 onderscheidt. Je hebt verlangen, volharding, discipline en opofferingen nodig. Neem dit allemaal samen en als je dan nog niet wint, hoe kun je dan verliezen?"

Jesse Owens

Favoriete sport

Voetbal

Favoriete sportmoment

Het winnende doelpunt van Patrick Kluivert tegen AC Milan in 1995.

Favoriete atleet

Michael Jordan

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 7 december 2020