A-Z Studenten Leraar Horeca en Voeding

Studeren en topsport

Welkom bij de Topsport Academie Amsterdam (TAA)

Ben je een (aankomend) topsporter en wil je daarnaast studeren op hbo-niveau? Bij de HvA kun je als topsporter iedere opleiding volgen die je wilt.

Studiekeuze voor topsporters

Hoe kies je als topsporter voor een studie? Bekijk hier het stappenplan:

Ben ik een HvA topsporter?

Je komt in aanmerking voor ondersteuning als je voldoet aan 1 (of meer) van onderstaande criteria:

  • Je hebt een talent- of topsportstatus van NOC*NSF. Op de website van NOC*NSF vind je een overzicht van de statussen. Vraag bij jouw bond welke status je hebt.
  • Je hebt een topsportverklaring van de Stichting Topsport Amsterdam / Team NL centra.
  • Voetballend in het selectieteam van een betaalde voetbalorganisatie.

Voldoe je aan de bovenstaande criteria? Vul dan het onderstaande formulier in. De Topsport Academie Amsterdam neemt vervolgens contact met je op voor het maken van een afspraak.

Twijfel je nog of je in aanmerking komt?

Heb je geen NOC*NSF status, dan kan de TAA een enkele keer een uitzondering maken. Dat is wanneer je tegen een status aan zit. Bijvoorbeeld vanwege de overgang van junioren naar senioren, of wanneer je terugkomt van een blessure en je tijdelijk geen status hebt. In de meeste gevallen betekent dit dat je tegen (jong) oranje aanzit.

Is dat het geval, neem dan contact op met je bond om een verklaring te vragen waarin zij dit bevestigen. Mail de verklaring naar ons en meld je aan via het aanmeldformulier.

Heb je na het gesprek met je bond nog steeds geen uitsluitsel en twijfel je nog steeds? Neem dan contact op met de Topsport Academie Amsterdam via onderstaand formulier.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 18 november 2022