A-Z Studenten Human Resource Management

Hvanti

HvAnti draagt bij aan jouw toekomst!

Bij het netwerk HvAnti leer je andere Caribisch-Nederlandse studenten kennen die net als jij in Nederland wonen. Kom je uit Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Saba of St Eustatius en start je binnenkort met een studie bij de HvA? Sluit je aan bij HvAnti en maak kennis met het Amsterdamse studentenleven.

Door de corona-crisis kan het voorkomen dat je extra ondersteuning nodig hebt. Studenten van de Caribisch-Nederlandse eilanden kunnen van onderstaande diensten gebruik maken. We hopen dat we je hiermee kunnen bijstaan.

De HvAnti taal- en cultuurlessen gaan digitaal gewoon door. In een virtuele klas werken we door aan taalproblemen die je in de praktijk op de Hogeschool van Amsterdam tegenkomt. Denk aan het schrijven van een academisch artikel maar ook aan simpele grammatica- en spellingsproblemen. Er is veel ruimte voor taalproblemen die studenten zelf naar voren brengen in de klas. Verder biedt de docent ook individuele taalsteun op verzoek aan de HvAnti-studenten.
De lessen en begeleiding zijn onder leiding van Klaas Ruitinga, die zes jaar in Caribisch-Nederland als docent Nederlands en Taal coördinator op een Mbo-school heeft gewerkt.

Wil je in je eigen tempo aan je schrijfvaardigheid werken? Volg dan de online gratis cursus:
Mooc Beter schrijven in het hoger onderwijs

Het studentmentoraat van HvAnti bestaat uit een aantal succesvolle Caribisch-Nederlandse studentmentoren. Je krijgt als eerstejaarsstudent een ervaren en gemotiveerde studentmentor toegewezen die je intensief volgt en ondersteunt. Je studentmentor begeleidt je tijdens het eerste jaar bij je studie en in het dagelijks leven. Jouw studentmentor weet als ervaringsdeskundige als geen ander wat je precies kunt verwachten tijdens het eerste jaar van je studie.

"Om hulp vragen is geen teken van zwakte. Het is erkennen dat je een zetje nodig hebt om verder te kunnen", aldus Eldrick, derdejaarsstudent Aviation.

Hoe werkt het?

Je hebt in principe elke week contact met je studentmentor. Dit kan individueel bijvoorbeeld een telefonisch gesprek zijn of tijdens een van de bijenkomsten die HvAnti organiseert. De studentmentor bespreekt met je hoe het gaat met je studie en het leven in Nederland.
Neem een kijkje wie onze studentmentoren zijn en waarom ze klaar staan!

Ben je afkomstig van de Caribisch-Nederlandse eilanden en wil je aan de HvA studeren? Kom dan in contact met HvAnti: het netwerk voor Caribisch-Nederlandse studenten aan de HvA. We vertellen je graag hoe het is om te studeren en wonen in Amsterdam, over cultuurverschillen en hoe je je het beste kan voorbereiden op studeren en leven in Nederland.

We hebben speciaal voor studiekiezers een whatsapp groep aangemaakt waar je vragen kan stellen aan de HvAnti studenten.

Neem deel aan de whatsapp groep voor studiekiezers uit de Caribisch-Nederlandse eilanden.

Volg onze Instagram pagina voor nieuws, interviews en tips van Caribisch-Nederlandse studenten die aan de HvA studeren.

Het kabinet heeft alle hogescholen en universiteiten opgeroepen om alle onderwijsactiviteiten en evenementen op locatie stil te leggen. Dit om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dat geldt ook voor de HvA en dus ook voor HvAnti.

Tussen maart en augustus gaan de fysieke bijeenkomsten van HvAnti niet door. Maar we gaan online wel door: even kletsen met anderen nu je zo alleen thuis zit, of wil je meedoen met het wekelijkse happy hour?

Wil jij in contact komen met andere Caribisch-Nederlandse studenten die ook aan de HvA studeren?
Meld je aan!

Als student kun je last hebben van prestatiedruk, studiestress of somberheid. Dit zijn maar enkele voorbeelden van lichte psychische klachten waar je tijdens je studie mee te maken kunt krijgen. De HvA biedt online modules aan om je inzicht te geven in je mentale gezondheid.

Online modules

Met behulp van de online modules krijg je handvatten en tips om te voorkomen dat jouw psychische klachten verergeren. Uiteraard wordt jouw informatie vertrouwelijk behandeld: je kunt de modules kosteloos en anoniem volgen.

Hier lees je meer over de modules.

Studentendecaan

Ben je na het doorlopen van de online modules nog niet voldoende geholpen of merk je dat je klachten invloed hebben op je studievoortgang? Ga dan naar het spreekuur van de studentendecaan van jouw opleiding .

Heb je vragen of opmerkingen over de online modules? Mail deze naar studentendecanaat@hva.nl

Gepubliceerd door  Studentenzaken 4 februari 2021

Sluit je aan bij HvAnti!