Hogeschool van Amsterdam

A-Z Studenten HBO-ICT

Holland Scholarship

Het Holland Scholarship is een beurs van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en de Nederlandse hogescholen en universiteiten. De beurs is voor studenten die willen studeren, stage lopen of onderzoek willen doen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). De EER bestaat uit de EU, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen.

BEURSBEDRAG

De beurs bestaat uit een eenmalig bedrag van 1250 euro en is een tegemoetkoming in je studiekosten.

SELECTIECRITERIA

  • Je volgt een voltijd studie aan de Hogeschool van Amsterdam.
  • Je gaat voor minimaal 7 weken en minimaal 10 studiepunten (ECTS) naar het buitenland.
  • Je studie, stage of onderzoek vindt plaats in een land buiten de Europese Economische Ruimte (EER). De EER bestaat uit de EU, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen.
  • Je hebt een cijfergemiddelde van 7,5* of hoger.
  • Je hebt geen studieachterstand.

* Met een cijfergemiddelde tussen de 7 en 7,5 kun je ook een aanvraag indienen. Aan studenten met een cijfergemiddelde van 7,5 of hoger wordt voorrang gegeven bij de selectie van de beursaanvragen. Indien er hierna nog beurzen beschikbaar zijn, komt jouw aanvraag voor een beurs in aanmerking.

AANVRAGEN

Voordat je het Holland Scholarship aanvraagt dien je contact op te nemen met het International Office van de faculteit waaraan je studeert om te vragen naar de specifieke voorwaarden waaraan jouw aanvraag dient te voldoen.

Het Holland Scholarship vraag je daarna aan middels het volgende formulier. De deadline voor het aanvragen van de beurs voor collegejaar 2019/2020 is 1 mei 2019.

.
Gepubliceerd door  Studentenzaken 26 november 2018