Hogeschool van Amsterdam

A-Z Studenten HBO-ICT

Nationale Studenten Enquête (NSE)

Je hebt inmiddels mail ontvangen van de Nationale Studenten Enquête. Of je krijgt deze zeer binnenkort. In deze e-mail staat een link waarmee je direct kunt inloggen. Vervolgens staat de enquête voor je klaar. Succes!

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is het grootschalige landelijke onderzoek waarin jaarlijks bijna alle studenten in het hoger onderwijs worden uitgenodigd om hun mening te geven over hun opleiding.

Studenttevredenheid 

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een grootschalig landelijk onderzoek waarin jaarlijks bijna alle studenten in het hoger onderwijs worden uitgenodigd om hun mening te geven over hun opleiding.

Ook de HvA doet mee aan dit onderzoek. Studenten worden gevraagd de vragenlijst in te vullen en hun oordeel te geven over verschillende aspecten: de inhoud van de opleiding, verworven vaardigheden, voorbereiding op de beroepsloopbaan, docenten, informatie vanuit de opleiding, studiefaciliteiten, toetsing en beoordeling, studieroosters, studielast en studiebegeleiding. 

Wat gebeurt er met de resultaten?

De resultaten van dit onderzoek worden binnen de HvA gebruikt om de onderwijskwaliteit te verbeteren. Landelijk wordt voor aankomende studenten ieder jaar  de Keuzegids en een special van Elsevier  “ Beste Studie” uitgebracht. Deze uitgaves zijn beide op de resultaten van de NSE gebasseerd. 

Waar kan ik de resultaten vinden?

NSE-uitslagen zijn te vinden op de site van studiekeuze 123 en op de site  webrapportages onderzoekshuis HvA.

Meer informatie

Wil je meer weten over de NSE neem dan contact op met Olof Wiegert: o.wiegert@hva.nl

Gepubliceerd door  Onderwijs en Onderzoek 9 maart 2016