Hogeschool van Amsterdam

A-Z Studenten HBO-ICT

Nationale Studenten Enquête (NSE)

Welk cijfer geef jij jouw opleiding? Wat vind je van je studierooster, de docenten en de inhoud van je opleiding? Deze vragen, en nog veel meer, komen aan bod bij de Nationale Studenten Enquête.

Bij de HvA vinden we het belangrijk inzicht te hebben in de mening van studenten. We gebruiken deze informatie om de kwaliteit van ons onderwijs te verbeteren. De uitslagen van de Nationale Studenten Enquête worden getoond op de website Studiekeuze123. Op deze website kunnen aankomende studenten opleidingen vergelijken.

Hogescholen stoppen deelname in 2019

In het voorjaar van 2019 hebben diverse (technische) problemen de afname van de Nationale Studenten Enquête gehinderd. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de gegevens schieten daardoor tekort. Daarom heeft de Vereniging Hogescholen op 26 maart moeten besluiten niet verder mee te werken aan de uitvoering van de enquête. Lees hier het nieuwsbericht van de Vereniging Hogescholen hierover.

De Hogeschool van Amsterdam staat achter het besluit van de VH en betreurt de gang van zaken. ‘Goede feedback van onze studenten is van cruciaal belang voor ons onderwijs’, aldus bestuursvoorzitter Huib de Jong in een reactie. ‘Daarom baal ik er flink van dat de afname van de NSE niet goed is verlopen. Voor de studenten die het onderzoek wél invulden vind ik het echt heel vervelend. Maar de problemen waren te groot, er zijn teveel twijfels over de betrouwbaarheid van de gegevens die we nu verzamelen en er is op dit moment geen oplossing voorhanden die voldoende garanties biedt dat het nu wél goed gaat.’

Hoe nu verder?

De HvA onderzoekt hoe alsnog een goed beeld vergaard kan worden van de feedback van studenten op hun opleiding. Het College van Bestuur treedt hierover op korte termijn in overleg met studenten uit de Centrale Medezeggenschapsraad.

Meer informatie

De Nationale Studenten Enquête wordt uitgevoerd door Studiekeuze123. Heb je vragen over deze enquête bij de HvA? Neem contact op met Lieke van Berlo (l.c.j.van.berlo@hva.nl). 

 

Gepubliceerd door  Institutional Research 28 maart 2019