Hogeschool van Amsterdam

A-Z Studenten HBO-ICT

Nationale Studenten Enquête (NSE)

Welk cijfer geef jij jouw opleiding? Wat vind je van je studierooster, de docenten en de inhoud van je opleiding? Deze vragen, en nog veel meer, komen aan bod bij de Nationale Studenten Enquête.

Vanaf 28 januari krijg je per e-mail een uitnodiging om de Nationale Studenten Enquête in te vullen. Invullen kost je ongeveer 20 minuten van je tijd, je hebt hier t/m 24 maart 2019 voor. Hoe meer studenten de enquête invullen, hoe beter!

WAAROM ZOU JE HIER TIJD VOOR MAKEN?

 

1. Verbeter de kwaliteit van jouw onderwijs

Alleen als jij feedback geeft over wat in het onderwijs goed gaat en wat verbeterd kan worden, kunnen wij de kwaliteit van het onderwijs verder verhogen. Zo hebben we de afgelopen jaren extra studieplekken gecreëerd, een platform opgericht voor studenten met een functiebeperking en zijn we hard aan de slag gegaan om de roostering te verbeteren.

2. Help aankomende studenten

Als je de enquête invult, help je aankomende studenten een studie te kiezen die het beste bij hen past. Want iedereen die een opleiding wil gaan volgen, is benieuwd naar de ervaring van anderen.

3. Maak kans op verschillende prijzen, waaronder een reischeque t.w.v. 2.000 euro.

 

HOE ANONIEM BEN JE EIGENLIJK?

Bij je deelname aan de Nationale Studenten Enquête krijg je de keuze om ‘anoniem’ of ‘niet-anoniem’ mee te doen. In beide gevallen geldt dat je docenten en opleiding nooit te zien krijgen wat jij hebt ingevuld. Je gegevens worden namelijk altijd zonder je naam, e-mailadres en studentnummer gerapporteerd.

Als je ‘niet-anoniem’ meedoet, krijgt de hogeschool meer informatie over jouw reacties waardoor ze beter gebruikt kunnen worden voor verbetering van je opleiding. Het gaat bijvoorbeeld om achtergrondkenmerken zoals studiejaar, leeftijd, geslacht en vooropleiding. Daarnaast ontvangt de hogeschool ook je e-mailadres. Alleen een beperkt aantal analisten krijgt daar toegang toe voor onderzoek. Het doel daarvan is altijd het verbeteren van je opleiding en de dienstverlening. In geen enkel geval worden jouw oordelen gebruikt voor een beslissing die specifiek over jou gaat.

Als je ‘anoniem’ meedoet, krijgt de hogeschool alleen jouw tevredenheidsscores. Je antwoorden zijn dan minder bruikbaar om de kwaliteit van jouw opleiding te verbeteren.

Bekijk voor meer informatie ook het privacy statement van de HvA. Heb je nog vragen over privacy en je deelname? Stuur een e-mail naar ir@hva.nl .

DE UITSLAG

Op 28 mei 2019 worden de uitkomsten bekend gemaakt door Studiekeuze123. Daarna kan ook jouw opleiding met de resultaten aan de slag om het onderwijs te verbeteren.

MEER INFORMATIE

De Nationale Studenten Enquête wordt uitgevoerd door Studiekeuze123

Heb je vragen over deze enquête bij de HvA? Neem contact op met Lieke van Berlo (l.c.j.van.berlo@hva.nl).  

Gepubliceerd door  Institutional Research 5 maart 2019