Hogeschool van Amsterdam

A-Z Studenten HBO-ICT

Samenwerking HvA en UvA

HvA en UvA leiden samen professionals op voor de arbeidsmarkt. Dankzij samenwerking komen studenten sneller op de juiste plek terecht. HvA en UvA bieden een compleet en afgestemd pakket opleidingen waaruit de student kan kiezen.

Beroepsgerichte studies worden door de HvA aangeboden, terwijl binnen hetzelfde vakgebied wetenschappelijke varianten bestaan aan de UvA. Binnen het aanbod bestaan diverse routes om te kunnen switchen.

Doorstroom 

Ambitieuze hbo-studenten worden, door versnelde routes, uitgedaagd om versneld door te stromen naar een wo-master. Er zijn verschillende doorstroomminors en schakelprogramma’s waar elk jaar meer HvA’ers gebruik van maken.

Voorzieningen 

Studenten profiteren ook van gezamenlijke voorzieningen: denk bijvoorbeeld aan het sportcentrum op de Amstelcampus, en de bibliotheken waar HvA- en UvA-studenten toegang hebben. Ook kunnen studenten een beroep doen op gedeelde diensten die voor beide instellingen ICT en facilitaire zaken verzorgen. Dat betekent bijvoorbeeld dat studenten makkelijker over en weer van studieruimtes bij HvA en UvA gebruik kunnen maken en dat een student die doorstroomt van HvA naar UvA of andersom zijn of haar studieresultaten in hetzelfde informatiesysteem kan blijven volgen.

Onderzoek

HvA en UvA werken ook samen aan onderzoek. Hiermee ondersteunen zij de economische en maatschappelijke ontwikkelingen van de stad Amsterdam en Nederland in internationaal perspectief.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 2 december 2016