Hogeschool van Amsterdam

A-Z Studenten HBO-ICT

Studieswitch

Wil je volgend collegejaar overstappen naar een andere studie? Schrijf je dan uit bij je huidige studie. Houd bij het inschrijven voor een nieuwe studie rekening met de onderstaande punten.

  • Uiterlijk op 1 mei moet je in Studielink een inschrijfverzoek voor een nieuwe studie doen. Schrijf je je in ná 1 mei dan kun je geweigerd worden bij de opleiding van jouw keuze.
  • Iedereen die volgend jaar met een nieuwe opleiding start aan de HvA, waarvoor geen loting geldt, wordt uitgenodigd voor de studiekeuzecheck om zijn/haar keuze te testen. Zo maak je kennis met de opleiding en het onderwijs, nog voordat je echt gaat studeren. Deelname is verplicht.

De Eerste Kamer stemde in 2015 in met het Wetsvoorstel studievoorschot. Het nieuwe stelsel voor studiefinanciering ging in per studiejaar 2015-2016. Kreeg je al voor 1 september 2015 studiefinanciering voor hbo of wo, dan behoud je je oude rechten voor de nominale duur van de opleiding en val je niet onder het leenstelsel. Ook als je tijdelijk stopt met je studie of switcht.

Bachelorstudenten die na 1 september 2015 voor het eerst begonnen aan een master, vallen wel onder het nieuwe stelsel.

De Wet studievoorschot hoger onderwijs bestaat uit een pakket aan maatregelen. Kijk op de DUO-website welke maatregelen op jou van toepassing zijn.

Twijfel je over je studiekeuze of ben je al gestopt met je studie? Dan is het Studiekeuzetraject UvA-HvA misschien iets voor jou. Je krijgt onder andere meer inzicht in jouw kwaliteiten, interesses en hoe je je kunt oriënteren op opleidingen.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 4 maart 2019