Hogeschool van Amsterdam

A-Z Studenten HBO-ICT

Studieswitch

Wil je volgend collegejaar overstappen naar een andere studie? Schrijf je dan uit bij je huidige studie. Houd bij het inschrijven voor een nieuwe studie rekening met de onderstaande punten.

Studiekeuzecheck

  • Uiterlijk op 1 mei moet je in Studielink een inschrijfverzoek voor een nieuwe studie doen. Schrijf je je in ná 1 mei dan kun je geweigerd worden bij de opleiding van jouw keuze.
  • Iedereen die volgend jaar met een nieuwe opleiding start aan de HvA, waarvoor geen loting geldt, wordt uitgenodigd voor de studiekeuzecheck om zijn/haar keuze te testen. Zo maak je kennis met de opleiding en het onderwijs, nog voordat je echt gaat studeren. Deelname is verplicht.

Meer informatie studiekeuzecheck

Veranderingen in studiefinanciering

De Eerste Kamer heeft op 20 januari 2015 ingestemd met het Wetsvoorstel studievoorschot. Het nieuwe stelsel voor studiefinanciering gaat in per studiejaar 2015-2016. Studenten die al voor 1 september 2015 studiefinanciering voor hbo of wo kregen, behouden hun oude rechten voor de nominale duur van de opleiding en vallen niet onder het leenstelsel. Ook als ze tijdelijk stoppen met hun studie of switchen.

 

 

Bachelorstudenten die in september voor het eerst beginnen aan een master, gaan voor die master wel vallen onder het nieuwe stelsel.

De Wet studievoorschot hoger onderwijs bestaat uit een pakket aan maatregelen. Kijk op de website van DUO welke maatregelen op jou van toepassing zijn.

Hulp bij studieswitch

Twijfel je over je studiekeuze of ben je al gestopt met je studie? Dan is het heroriëntatietraject van de HvA misschien iets voor jou. Je krijgt onder andere meer inzicht in jouw kwaliteiten, interesses en hoe je je kunt oriënteren op opleidingen.

12 februari 2015