Hogeschool van Amsterdam

A-Z Studenten HBO-ICT

Propedeuse HBO-ICT

Je hebt je propedeuse behaald als alle 60 studiepunten van het eerste leerjaar goed zijn verwerkt in het studenteninformatiesysteem (SIS).

Zodra het Onderwijsbureau heeft vastgesteld dat je aan alle onderwijsverplichtingen hebt voldaan van je propedeusejaar, zal je propedeuse aangemaakt worden.

Je propedeuse hoef je niet aan te vragen. De SIS-administratie controleert maandelijks welke studenten hun propedeuse hebben behaald. Na controle worden de propedeuses in SIS vastgelegd en worden de propedeuses en de cijferlijsten aangemaakt. Het kan dan nog twee tot drie weken duren voor jouw propedeuse af te halen is. Je ontvangt een bericht zodra deze klaar ligt. Bij het ophalen dien je een legitimatiebewijs te tonen.

In september/oktober van ieder jaar organiseren we een propedeuse-uitreiking voor studenten die binnen het eerste studiejaar de propedeuse behaald hebben.

Zodra je propedeuse door de SIS-administratie is vastgelegd, kun je een propedeuseverklaring aanvragen bij DUO .

Is je propedeuse hier nog niet te downloaden? Vraag bij de SIS-administratie of deze al is vastgelegd: sis-informatica@hva.nl

Door de coronamaatregelen duurt het langer voor je propedeuse op te halen zal zijn. Je kunt wel alvast een propedeuseverklaring aanvragen bij DUO, mocht je deze nodig hebben. Je ontvangt een bericht zodra je propedeuse klaar ligt.

Gepubliceerd door  AZ faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 11 januari 2021