Hogeschool van Amsterdam

A-Z Studenten HBO-ICT

Online Internationaal Project Business Innovation & ICT 2021

Op deze pagina vind je informatie over de verschillende projecten die onderdeel zijn van het specifieke  themasemester Business Innovation & ICT. Je kunt je vanaf maandag 30 november tot vrijdag 4 december 2020 aanmelden.

Samen met de University of Alicante Polytechnic School (EPSA) organiseren we het online internationale project met als thema: Big Data for Business

Hoe de samenwerking er precies uit gaat zien, is op dit moment nog niet bekend. Er zullen in ieder geval enkele guest lecturers zijn.

Maximum aantal studenten

28

Data

april 2021

Begeleidende docenten Nederland

Joop Kielema

Frank Oberndorff

Begeleidende docenten Spanje

David Gil

Jose Vicente Berna Martinez

Over Alicante

Alicante is een grote stad (330.000 inwoners) aan de Costa Blanca. De stad ligt aan de Middellandse Zee en heeft een mooi strand. Toeristische hoogtepunten zijn o.a. het Kasteel van Santa Barbara en de oude binnenstad. Alicante is een levendige stad met veel goede restaurants en terrasjes.

Over de opdracht

We voeren het project uit samen met de opleiding Computer Science. Het project wordt begeleid door een aantal docenten die hun sporen verdiend hebben op het gebeid van datagebruik in management. In het project gaan we onderzoeken hoe bedrijven data kunnen gebruiken als strategisch instrument.

Programma

 • Gezamenlijk werken aan het project
 • Presentatie van het eindproduct

Aanmelden Alicante

Samen met de Technical University of Cluj-Napoca organiseren we het online internationale project met als thema: Sourcing, in de ruimste zin van het woord, inclusief de vaardigheden om te kunnen samenwerken. In teams van Nederlandse en Roemeense studenten werk je aan een opdracht voor het bedrijf.

Maximum aantal studenten

28

Data

12 tot en met 23 april 2021

Begeleidende docenten Nederland

 • Rob Stroober
 • Joko van den Ingh-Huisers
 • Arthur Jedeloo
 • Jan Hein Eggers

Begeleidende docenten Roemenië

 • Veronica Mayer
 • Anca Costantinescu-Dobra

Over Cluj

Cluj-Napoca of kortweg Cluj is een stad in Roemenië, gelegen in Transsylvanië aan de Kleine Someș. Het is de hoofdstad van het district Cluj en is met ruim 300.000 inwoners de grootste stad van de landstreek Transsylvanië. Enkele toeristische hoogtepunten zijn de zoutmijn in Turda en de schitterende botanische tuinen. Cluj is een levendige studentenstad met veel goede restaurants en terrasjes.

Midden in de stad ligt de technische universiteit (zie foto)

De Technische Universiteit van Cluj-Napoca kent twaalf faculteiten in de twee academische centra, Cluj-Napoca en Baia Mare. Het educatieve aanbod is afgestemd op het Bolognasysteem. Het omvat bachelor-, master- en doctoraatsprogramma's, evenals doorlopende opleidingsprogramma's.

De studierichtingen hebben een breed scala van techniek tot architectuur, fundamentele wetenschappen, sociaal-menselijke wetenschappen en kunst.

De Technische Universiteit van Cluj-Napoca houdt zich bezig met de internationale uitwisseling van wetenschappelijke waarden.

Over de opdracht

Het internationale project in Cluj-Napoca heeft als thema 'Sourcing'. Het vak ‘Change Management Strategic Sourcing’, wat tijdens het BIM-specifieke themasemester wordt gegeven, heeft de meeste raakvlakken m.b.t. dit internationale project in Roemenië.

De opdrachtgever is Endava, een adviesbureau dat IT-strategie, software bouwt en architectuurdiensten levert aan enkele van 's werelds grootste banken en betalingsbedrijven.

Programma

 • Gezamenlijk werken aan het project
 • Presentatie van het eindproduct aan de opdrachtgever

Aanmelden Cluj

Samen met de Hochschule der Medien (HdM) in Stuttgart organiseren we het online internationale project met als thema:

 • Strategic Alignment and Innovation
  • Strategic Alignment Model (SAM, Henderson and Venkatraman)
  • Enterprise Architecture (EA)

In teams van Nederlandse en Duitse studenten werken we aan een opdracht voor een bedrijf.

Maximum aantal studenten

28

Data

12 april t/m 23 april 2021

Begeleidende docenten Nederland

Jorrit de Haas

Yolanda Stuijt

Sybe Dijkstra

Begeleidende docenten Duitsland

Martin Forster (hoogleraar aan de HdM en organisator aan Duitse zijde)

Diverse docenten van de HdM, nader bekend te maken

Over Stuttgart

Stuttgart is de hoofdstad van een van de grootste en economisch meest welvarende deelstaten van Duistland, Baden-Würtemberg, samen met Beieren de economisch motor van Duitsland. Bekende musea zijn het Mercedes-Benz en het Porsche museum.

Hoe zullen mensen in de toekomst leven en werken? Met deze en soortgelijke vragen passen onderzoekers van het Fraunhofer Institute for Industrial Engineering IAO hun bevindingen in de praktijk om concrete resultaten te behalen.

Stuttgart is een hoogontwikkelde stad met bijbehorende levensstandaard, voorzieningen en uitstraling.

Over de opdracht

Strategic Alignment and Innovation

Strategic Alignment Model (SAM, Henderson and Venkatraman)

Enterprise Architecture (EA)

Programma

Na de gezamenlijke kick off en teamsamenstelling gaan de teams met hun coach aan de slag en volgen diverse workshops. We gebruiken de scrum methode en de teams presenteren hun voortgang in sprint reviews.

Aanmelden Stuttgart

Je kunt je voor een van de online projecten opgeven door hierboven op het project van je keuze te klikken. Per project zijn er 28 plaatsen beschikbaar, vol is vol. Zorg ervoor dat je je gegevens zorgvuldig invoert.

Het internationale project is een verplicht onderdeel is van het BIM-specifieke themasemester Business Innovation with ICT.
Naast het internationale project kent dit semester ook nog een nationaal project.
In de periode februari - maart 2021 staat de theorie centraal, vanaf april 2021 volgt eerst het internationale project, gevolgd door het nationale project.


We gaan niet naar het buitenland, maar we gaan online samenwerken met verschillende universiteiten (docenten/studenten).

Stuur een mail aan dhr. Jan Hein Eggers: j.h.eggers@hva.nl, indien je wegens persoonlijke redenen niet mee kunt doen.

Gepubliceerd door  AZ faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 16 december 2020