Hogeschool van Amsterdam

A-Z Studenten Finance, Tax and Advice

Taalspreekuren

Bij een taalspreekuur word je individueel ondersteund op het gebied van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat is het taalspreekuur?

Samen met een docent Nederlands of Engels bespreek je bijvoorbeeld de feedback die je hebt gekregen op een verslag of schrijfopdracht, leer je strategieën die je helpen bij het lezen, of werk je aan je presentatievaardigheden. Je kunt ook terecht met je vraag voordat je aan de slag gaat met je opdracht.

Na je aanmelding ontvang je een agenda-uitnodiging. Daarin vind je alle gegevens (datum, plaats, tijd en docent) op een rijtje. Stuur je hulpvraag, inclusief de eventuele feedback van je docent, naar de taaldocent. Doe dit 24 uur voorafgaand aan je afspraak, zodat de docent genoeg tijd heeft om zich voor te bereiden.

Een taalspreekuur duurt maximaal een uur. Dat is bewust best kort: taalspreekuren zijn vaak best intensief en na een uur is het dan lastig om je te blijven concentreren. Wil je een langer stuk bespreken? Maak dan gewoon gelijk een nieuwe afspraak: je hebt recht op zes sessies per studiejaar.

De taalspreekuren worden digitaal gehouden. In principe word je op het tijdstip van jouw keuze gevideobeld via Teams. Als je daar vragen over hebt, is het handig deze informatie over Teams even te bekijken.

Wil je het taalspreekuur liever in de virtual classroom (van Brightspace)? Geen probleem: laat het vooraf even weten via de mail.

We willen je graag helpen bij het verbeteren van je taalvaardigheid, maar we verwachten ook dat je er zelf de nodige tijd en moeite in steekt. Wij redigeren of herschrijven je tekst dan ook niet. Er zijn verder geen kosten aan de spreekuren verbonden.

Als je een afspraak hebt gemaakt, verwachten we dat je aanwezig bent. Kun je echt niet komen, meld dit dan ruim van tevoren, zodat andere studenten nog tijd hebben om zich aan te melden. Laat het ook even weten als je, door onvoorziene omstandigheden, wat later komt. Het telefoonnummer en mailadres van de docent staat altijd in de afspraakbevestiging.

Marcel van den Hoeven: taaldocent Nederlands

Marcel van den Hoeven: taaldocent Nederlands

Carla Stiekema: taaldocent Nederlands

Carla Stiekema: taaldocent Nederlands

Klaas Ruitinga: taaldocent Nederlands & Engels

Klaas Ruitinga: taaldocent Nederlands & Engels

Luc Janssens: beheerder taalondersteuning@hva.nl

Luc Janssens: beheerder taalondersteuning@hva.nl

Gepubliceerd door  Studentenzaken 29 oktober 2020