A-Z Studenten Bedrijfskunde

Betalen met een 'Bewijs Betaald Collegegeld'

Bewijs Betaald Collegegeld

Ben je bij een andere Nederlandse hogeschool of universiteit ingeschreven en betaal je daar ook het wettelijk tarief, dan hoef je aan de HvA geen collegegeld te betalen. Je moet hiervoor wel een betalingsbewijs overleggen. Dit Bewijs Betaald Collegegeld vraag je aan bij de andere hogeschool of universiteit en lever je vervolgens in bij de HvA. Als je bij de andere instelling een deeltijdtarief hebt betaald dat lager is dan het verschuldigde tarief van de HvA, dan betaal je het verschil bij aan de HvA.

Voorwaarden Bewijs Betaald Collegegeld

Je kunt alleen met een origineel Bewijs Betaald Collegegeld bij de HvA betalen als het volgende voor jou geldt:

  • Je betaalt over dezelfde periode het wettelijk collegegeld bij een andere Nederlandse hogeschool of universiteit. Als het collegegeld bij de andere onderwijsinstelling lager is, betaal je het verschil aan de HvA.
  • Je betaalt bij een andere Nederlandse hogeschool of universiteit het wettelijk collegegeld en je staat gelijktijdig bij de HvA ingeschreven voor een schakelprogramma.
  • Je betaalt over dezelfde periode het instellingscollegegeld bij een andere Nederlandse hogeschool of universiteit en je staat gelijktijdig bij de HvA ingeschreven als bijvakstudent. Je betaalt het verschil aan de HvA wanneer het al betaalde collegegeld bij de andere instelling lager is dan het verschuldigde instellingscollegegeld bij de HvA.

Voldoe je aan de voorwaarden, dan kun je het Bewijs Betaald Collegegeld uploaden in het Digitaal servicepunt.

Gepubliceerd door  Administratief Centrum 12 juli 2023