A-Z Studenten Bedrijfseconomie

Enquête met Qualtrics

Wil jij voor je onderzoek een online enquête uitzetten?

Met Qualtrics kun je relatief eenvoudig online enquêtes ontwerpen en afnemen. Deze software is gratis beschikbaar voor alle FBE-studenten en -medewerkers.

Op deze pagina:

Qualtrics is geschikt voor het bouwen en afnemen van zowel eenvoudige als complexe vragenlijsten. Er zijn diverse mogelijkheden wat betreft de structuur en het type vragen. De weergave van de resultaten is helder en eenvoudig te exporteren naar Excel of SPSS.

Qualtrics heeft een moderne en duidelijke (Engelstalige) gebruikersomgeving, wat het werken met Qualtrics heel intuïtief en eenvoudig maakt. Een HvA-template is beschikbaar in het Nederlands en Engels. Zonder template is Qualtrics geschikt voor enquêtes in alle talen.

Account

Je vindt Qualtrics via https://hva.eu.qualtrics.com en je logt in met je HvA-ID. Je hoeft geen account aan te maken.

Ondersteuning

  • Instructievideo’s: Qualtrics heeft een uitgebreide supportomgeving. Aan de hand van instructievideo’s doorloop je de verschillende stappen bij het opstellen, uitzetten of analyseren van een enquête.
  • Qualtrics ondersteuning: het HvA Centrum for Marketing Insight (CMI) biedt Qualtrics ondersteuning aan. Voor ondersteuning kunnen medewerkers/studenten langskomen op onze inloopspreekuren.
  • Contact: wil je contact opnemen met de Qualtrics-supportafdeling?
    1. Kies 'Contact Support' of volg deze link.
    2. Klik op 'Sign in with SSO'
    3. Organization ID: hva
Gepubliceerd door  AZ-redactie FBE 5 december 2022