A-Z Studenten

HBO-Monitor

Krijg inzicht in je kansen op de arbeidsmarkt met behulp van ervaringen van jouw studievoorgangers.

Hoe lang hebben alumni van jouw opleiding erover gedaan om een passende baan te vinden? En hoe kijken ze terug op hun studie? Dit, en meer, wordt onderzocht met de HBO-Monitor.

De HBO-Monitor is het jaarlijkse, landelijke onderzoek om de aansluiting van alumni op de arbeidsmarkt te meten. Bij de HvA gebruiken we de resultaten van de HBO-Monitor om ons onderwijs verder te verbeteren. Daarom vinden we het belangrijk dat voldoende alumni dit onderzoek invullen.

Hoe kan jouw toekomst eruit zien?

Hebben alumni van jouw opleiding snel een passende baan gevonden? En wat verdienen zij nu eigenlijk? Ben je nieuwsgierig naar de HvA-brede resultaten van de HBO-Monitor 2021? Bekijk dan de factsheet .

Aan het afstuderen?

Circa 1,5 jaar nadat je je diploma hebt behaald, ontvang je via email een uitnodiging voor de HBO-Monitor. In de online vragenlijst kan je je mening geven over je opleiding, in hoeverre je goed bent voorbereid op de arbeidsmarkt en of je een (passende) baan hebt gevonden. We vragen je de vragenlijst naar waarheid in te vullen, zodat ook jouw opleiding de resultaten kan gebruiken voor verbeterplannen. Met het invullen van de HBO-Monitor help je dus het onderwijs te verbeteren voor alle studenten na jou.

Vragen?

Stuur een mailtje naar Instituional Research.

Gepubliceerd door  Institutional Research 14 april 2022