A-Z Studenten

Casa Technica coaches

Wil je graag aan je persoonlijke ontwikkeling werken? Of ervaar je problemen waarmee je niet bij de slb’er, studentenpsycholoog of studieloopbaancoach terecht kunt? Dan bieden we je vanuit de faculteit techniek graag de mogelijkheid om coaching te krijgen van één van onze Casa Technica coaches. Je krijgt dan een traject van maximaal 6 gespreken (inclusief intake). De coaches zijn gespecialiseerd in het werken met studenten en maken graag een afspraak met je, online of in het JMH.

Sport- en Prestatiepsycholoog: Katja Cardol

WAAROM?

Het studentenleven is topsport. Je wilt presteren om jezelf te onderscheiden, je bent gefocust op je toekomst. Daarnaast heb je misschien ook een bijbaan, een vereniging, sport, vrienden, familie. Met de juiste mindset in jouw drukke leven verander je piekeren in pieken, sleur in passie en vermoeidheid in vitaliteit.

WAT? De beproefde Drie Batterijen® methode uit de topsport helpt jou om de balans te bewaken en mentaal en fysiek fit te presteren op één of al deze vlakken. Met mentale training verhoog jij je motivatie, zelfvertrouwen, focus of ontspanning, verbeter je jouw leefstijl en zorg je voor optimale prestaties én plezier in wat je doet.

WIE?

Katja Cardol werkt sinds 2015 als sport- en prestatiepsycholoog en haar praktijk is aangesloten bij NLsportpsycholoog. Katja is aan de Universiteit Leiden gepromoveerd binnen de gezondheids- en medische psychologie, met eHealth en gedragsverandering als expertise. Ze ontwikkelt en implementeert eHealth tools en coacht uiteenlopende doelgroepen, online en offline.

WAAR?

Online via videobellen of fysiek op de HvA.

HOE?

Leer je batterijen opladen. In 6 sessies ga je samen met Katja praktisch aan de slag met de tools van de Drie Batterijen® methode en andere evidence-based psychologische en gedragsveranderingstechnieken. Inclusief appgebruik om de verslinders en opladers van jouw Lichaamskracht, Denkkracht en Gevoelskracht in kaart te brengen en te zorgen dat jij de beste versie van jezelf wordt.

INTERESSE?

Ben je geïnteresseerd in coaching van Katja? Stuur dan een e-mail naar katjacardol@gmail.com, en vermeld dat je studeert aan de HvA faculteit Techniek. Je kunt haar ook eventueel bellen op 06-57346804. Deelname aan de coaching wordt betaald door de HvA!

Lees meer over Katja op:

https://www.katjacardol.com/meer-over-mij
https://www.nlsportpsycholoog.nl/psycholoog/sportpsycholoog-katja-cardol/

GamerScan en coaching voor Gamers: Max van Kuipers

WAAROM?

Heb je het gevoel dat je vastloopt in je studie, twijfelt over je toekomst of zit je ergens anders mee én game je graag? Dan kan je de GamerScan doen! In een gesprek van een uur met een ervaren gaming coach praten jullie over je gamebeleving en koppelt hij je voorkeur in gaming aan mogelijkheden en kansen in je carrière. Aan de hand van het gesprek krijg je een rapport met een analyse van welke vaardigheden je hebt ontwikkeld aan de hand van gaming en advies over hoe je jouw achtergrond in gaming kan inzetten om verder te komen in je leven. Je kunt dan beslissen om verder te gaan met een paar coaching gesprekken, maar dit hoeft niet!

WIE?

Max van Kuipers, werkzaam als mental coach bij een professioneel gaming team en coach vanuit Stichting Gezond Gamen, geeft coaching aan mensen die van gaming houden en ergens mee zitten of het gevoel hebben dat ze vastlopen. Door zijn ervaring in omgang met gamers en doordat hij zelf al jaren actief is in gaming, kan hij jouw gamebeleving gebruiken om advies te geven dat aansluit op wat voor jou werkt.

HOE?

Eerst doe je de GamerScan, een gesprek van één uur waarin je praat over je gamebeleving en deze koppelt aan mogelijkheden en kansen in je carrière. Vervolgens heb je de mogelijkheid (dus: niet verplicht!) om een aantal vervolggesprekken te hebben met coach Max. In een serie gesprekken bespreken jullie waar je mee zit en hoe je daarmee kan dealen. Max kan je bijvoorbeeld oefeningen meegeven om te werken aan waar je moeite mee hebt en zal deze oefeningen aanpassen op jou als persoon. Als je het gevoel hebt dat een ‘normale’ coach je niet zou begrijpen doordat je van gamen houdt, probeer het dan eens bij Max!

INTERESSE?

Ben je geïnteresseerd in de GamerScan en misschien ook in verdere coaching? Stuur dan een e-mail naar max@gezondgamen.nl, en vermeld dat je studeert aan de HvA faculteit Techniek. Max neemt dan contact met je op! Aanmelden kan ook via de website https://gezondgamen.nl/gamerscan. Deelname aan de coaching wordt betaald door de HvA!

Lees meer over de GamerScan op de website van Gezond Gamen: https://gezondgamen.nl/gamerscan

Lees meer over Max op: https://gezondgamen.nl/max-van-kuipers

Wake up Student: Jacqueline Libert

WAAROM?

Als student komt er vaak een hoop op je af, zoals academische verplichtingen, sociale activiteiten en daarnaast persoonlijke uitdagingen. Het kan daardoor best lastig zijn om je balans te bewaren of om in alle drukte te bepalen wat je nou eigenlijk wil als het gaat om je studie of loopbaan. De missie van Wake Up Student is om je daarbij te ondersteunen, waarbij je tijdens de coachgesprekken vaardigheden leert die jou psychologisch flexibeler maken. Dat houdt bijvoorbeeld in dat we kijken hoe je effectief kunt studeren op een manier die bij jou past (en hoe je dat kunt combineren met een actief studentenleven), dat je bewuster wordt van je automatische patronen, dat je leert om met stress en lastige emoties om te gaan, en dat je erachter komt wat voor jou echt belangrijk is.

WIE?

Jacqueline Libert, werkzaam als student coach bij Wake Up student heeft haar master gehaald in de cognitieve neurowetenschap. Ze ziet coaching als een innerlijke ontdekkingsreis: je leert jezelf steeds beter kennen en krijgt inzicht in je automatische patronen. Dit creëert ruimte om te kunnen kiezen hoe je ergens op wil reageren, in plaats van geleid te worden door je (negatieve) gedachten en gevoelens. Als coach helpt ze je graag om erachter te komen wat jij echt belangrijk vindt!

HOE?

In het eerste kennismakingsgesprek nemen we uitgebreid de ruimte om je psychische uitdagingen en klachten, krachten en wensen rustig te bespreken. Daarnaast schetsen we hoe we hiervandaan verder gaan. De inzichten die ontstaan en de handvatten die je worden aangereikt in de vervolggesprekken kun je tussen de gesprekken uitvoeren in het dagelijks leven voor het beste resultaat.

INTERESSE?

Heb je interesse in coaching van Jacqueline? Stuur dan een e-mail naar jacqueline@wakeupstudent.nl of schrijf je in via de website: https://wakeupstudent.nl/contact/ . Vermeld dat je bij de HvA Faculteit Techniek studeert: Deelname aan de coaching wordt dan betaald door de HvA!

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 9 maart 2023