A-Z Studenten

Start studiejaar TP

Toegepaste Psychologie

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor de start van het nieuwe studiejaar.

Welkom in jaar 2!

Als jong toegepast psycholoog ben je jezelf aan het bekwamen in het beoordelen van gedrag, beïnvloeden van gedrag en het doen van praktijkgericht onderzoek. Daarnaast ontwikkel je als professional en is er in het onderwijs aandacht voor het ontwikkelen van professioneel werken.

Je zal dit studiejaar op ‘expeditie’ gaan in de stad en werken aan je onderzoek skills voor een opdrachtgever. Je gaat jezelf verder ontwikkelen in het beoordelen en beïnvloeden van gedrag en daarin krijg je keuzevrijheid. Wil je je verder gaan bekwamen in bijvoorbeeld trainen, dat kan!

Het verder ontwikkelen als professional houdt o.a. in dat je samenwerkt met collega’s en cliënten, communiceert op een prettige en duidelijke manier en je eigen kwaliteiten en valkuilen kent.

Daarnaast staat het tweede jaar in het teken van keuzes maken voor de verdere inrichting van je studieloopbaan. Denk aan stage in jaar twee, keuzeonderwijs in jaar drie en eventueel buitenlandstage of kwalificatieprogramma. Aan het einde van jaar twee heb je meer zicht op wat je wilt met TP en maak je een TP toekomstplan voor jaar drie en vier.

Per leergemeenschap wordt er in de eerste week van september een kick-off bijeenkomst georganiseerd. Deze bijeenkomst zal gegeven worden tijdens het eerste LG timeslot. Tijdens deze bijeenkomst ontmoet je de docenten (tevens LB-ers) en de andere JTP-ers waarmee je een jaar lang een leergemeenschap zal vormen. In deze bijeenkomst en wellicht ook nog in vervolgbijeenkomsten zal verder informatie gegeven worden over de inhoud van het semester en zal aandacht worden besteed aan kennismaking, groepsbinding, commitment, en hoe we dit jaar van en met elkaar willen leren in de LG.

Wil je alvast aan de slag met het zelf zoeken van een stageplek, dat kan! Kijk dan goed op de stagevacaturebank .

Wij wensen je veel plezier en succes met de start van jaar 2!

Welkom in jaar drie!

Je zult gauw welkom geheten worden in je leergemeenschap. Je kunt zien in je rooster wanneer de eerste bijeenkomst plaatsvindt. Daar zul je je medestudenten ontmoeten en je loopbaanbegeleiders. Er zal uitgebreid stil worden gestaan bij kennismaking, de manier van werken met elkaar in jaar 3 en de verwachtingen die jullie allemaal hebben van dit jaar.

Afhankelijk van de route die je gekozen hebt, zul je nu ook starten met je minor of je verdiepingsvakken.

We wensen jullie daarmee allemaal veel plezier en succes!

Voor de TP-minoren en de verdiepingsmodules (keuze-onderwijs) wordt in het eerste onderwijsblok eens in de 2 weken een dagdeel fysiek onderwijs verzorgd.

Route 1

Volg je in het eerste blok een verdiepingsmodule (route 1) dan kom je eens in de 2 weken een dagdeel samen met jouw Leergemeenschap.


Route 2

Volg je in het eerste blok een minor (route 2) dan kom je per blok 2 keer een dagdeel fysiek samen met jouw Leergemeenschap.

Heb je gekozen voor route 1 of 2 en volg je geen onderwijs in jaar 3, maar volg je het herkansingsprogramma jaar 2, dan volg je wel de bijeenkomsten van jouw leergemeenschap.

Welkom in jaar 4!

Je kunt zien in je rooster wanneer de eerste bijeenkomst plaatsvindt en het jaar gezamenlijk weer opgepakt wordt binnen je LG.

Voor route 1 studenten: jullie pakken de draad weer op, we wensen jullie veel plezier in jullie leergemeenschap en veel succes met jullie ontwikkeling.

Voor route 2 studenten: jullie starten nu met jullie afstudeerstage, heel veel succes met jullie ontwikkeling.

Op 4 september 2023 start blok 1 van het nieuwe studiejaar 2023-2024. Er wordt dit jaar echter geen onderwijs meer verzorgd in jaar 2/3 (voorheen Robijn) van de deeltijdopleiding TP. De toetsen worden wel 2x per jaar aangeboden. Houd voor de details de Brightspacetegel Robijn (21-22) in de gaten.

Heb jij je herinschrijving en de betaling van je collegegeld al geregeld? Doe dit vóór 31 augustus. In het stappenplan herinschrijven vind je precies wat je allemaal moet regelen. Pas als je alle stappen voltooid hebt kun je in september starten met je opleiding.

Ben je je wachtwoord van je HvA-ID vergeten? Je kunt dan een nieuw wachtwoord instellen via id.student.hva.nl . Vergeet ook niet je HvA-mailbox regelmatig te checken, omdat je anders belangrijke informatie mist. Inloggen doe je via email.hva.nl met je HvA-ID@hva.nl (let op de toevoeging @hva.nl) en wachtwoord.

Als student van de HvA kun je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je een keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding.

In SIS kun je je klas vinden:

  1. Ga als student op je SIS-pagina naar de tegel ‘Opleiding’.
  2. Klik hierna op groepen.
  3. Je ziet je klasgroep(en) staan. Klik op de groep van studiejaar 23/24. Voorbeeld 23L1-……
  4. Rechts op het scherm staat een > teken. Wanneer je hierop klikt dan klapt het scherm open en zie je de namen van je klasgenoten.

Vervolgens kun je met je klascode je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl . Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon. In de Jaarplanning kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

Het is niet mogelijk rekening te houden met eventuele wensen om in een bepaalde groep ingedeeld te worden of om van groep te wisselen.

Als je voor 11 juli een bewijs van inschrijving hebt ontvangen, dan is vanaf 15 juli je groep zichtbaar in SIS en kun je vanaf 19 juli het rooster bekijken. Er wordt een nieuwe update gedaan op maandag 21 augustus en vervolgens wekelijks.

De definitieve boekenlijst is beschikbaar via de website van Athenaeum Boekhandel. Via Surfspot kun je gratis gebruik maken van Office-programma’s en krijg je korting op veel andere software.

In SIS vind je je resultaten van afgelopen studiejaar. Klopt er iets niet met je resultaten, neem dan contact op met de docent van het betreffende vak.

MijnHvA is de start van elke studiedag. Hier log je in met je HvA-ID, en vind je je rooster, alles wat je moet weten over je vakken, je cijfers en mededelingen van je docent. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA. Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding waar je praktische informatie vindt over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding.

Bekijk ook de instructiefilmpjes.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 11 juli 2023