A-Z Studenten

Topsportcoördinator faculteit Business en Economie

Patrick van Balkom

Ik ben Patrick van Balkom, docent Personal Branding, Communicatieve Vaardigheden en Sport bij de opleiding Commerciële Economie, Faculteit Business en Economie.

Na het behalen van mijn diploma Leraar Lichamelijke Opvoeding aan de ALO in Tilburg ben ik bijna 10 jaar lang door het leven gegaan als topsporter in de atletiek, (100m, 200m en 4x100m). Ik ben 18 keer nationaal kampioen geweest, heb een zilveren medaille behaald op de 200m tijdens de Universiade in Mallorca in 1999, een bronzen medaille op de 200m indoor bij de wereldkampioenschappen in 2001, een bronzen medaille met de 4x100m estafetteploeg bij de wereldkampioenschappen in 2003 (in dat jaar ook verkozen tot sportploeg van het jaar tijdens het NOS/NOC-NSF Sport Gala) en ik heb deelgenomen aan de Olympische Spelen in Athene in 2004.

Na mijn eigen sportieve carrière ben ik vooral bezig geweest met het begeleiden, motiveren en ontwikkelen van individuen en teams. Ik haal ontzettend veel voldoening en energie uit het (samen) beter maken van anderen en het lukken van een plan.
Ik heb dit gedaan als Strength & Conditioning Coach voor NOC-NSF voor meer dan 20 verschillende (para) Olympische sporten, als Talent Coach voor het bobslee en skeleton programma op Papendal en als Spa & Gym manager in de hospitality.

Sport quote

"If you are motivated enough to put the work in, you can achieve anything in life you set your mind to."

Favoriete sport

Atletiek

Favoriete sportmoment

Michael Johnson die tijdens de finale van de 200m op de Olympische Spelen in 1996 in Atlanta in 19.32s een nieuw, grensverleggend wereldrecord loopt.

Favoriete atleet

Michael Jordan

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 7 januari 2021