A-Z Studenten

Topsportcoördinator FBSV

Mark van der Laan

Ik ben Mark van der Laan en betrokken bij veel verschillende sportvakken binnen de opleidingen Sport Studies en Sportkunde. Oorspronkelijk aangenomen als docent voor de outdoor vakken maar inmiddels geef ik een breed scala aan theorie- en praktijkvakken. Onder andere verschillende teamsporten, turnen en event management.

In mijn vrije tijd doe ik veel verschillende sporten, van mountainbiken tot voetbal en van hardlopen tot duiken. Mijn grootste passie is wintersporten en ik ben ook daarom zoveel mogelijk in de Alpen te vinden. Of dat op 1 of op 2 planken is maakt me niet zoveel uit, zolang ik maar in de sneeuw ben! Ik bezoek ook erg graag sportevenementen en uiteraard staat er op de televisie vaak van alles aan sport aan.

Sport quote

“When it comes down to it, it’s pretty simple. Adventure is what you make it. And whether it’s the travel, the discovery or just the feeling of letting go, the only way we’ll ever find out is to get out there and do it. Enjoy the ride.” - Travis Rice

Favoriete sport

Wintersporten

Favoriete sportmoment

Teveel om op te noemen. Het mooie afgelopen seizoen van Ajax. Epke aan de rekstok in London 2012, maar ook Sanne Wevers op de balk in Rio 2016. Cody Townsend's line of the year in 2014. Tyler Bradt die het record kajakken van de hoogste waterval op zijn naam zet. En de vele hoogtepunten die mijn absolute idool op het gebied van snowboarden op zijn naam heeft staan... Travis Rice.

Favoriete atleet

Travis Rice

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 7 december 2020